Logo

Vandkringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
500 g hvedemel
200 g smør
2 tsk kardemomme
25 g gær
2 ½ dl mælk
3 æg
75 g sukker

Glasur:
100 g flormelis
2 ½-3 tsk citronsaft

Hak hvedemel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Bland kardemomme i.
Rør gæren glat med lidt mælk og hæld det i sammen med resten af mælken.
Pisk æg og sukker lyst og skummende og hæld det i.
Rør dejen godt sammen og lad den hæve, tildækket, køligt, i 4-5 timer. Ælt den let sammen, del den og tril den til to stænger, der lægges på plade med bagepapir.
Trykkes flade, ca 12 cm brede.
Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 200°C
i ca 30 min.
Afkøles på plade. Rør glasuren og bred den på den afkølede kage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her