Logo

Lam i kål og butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg lammesmåkød
250 g butterdej
½ dl olie
2 skalotteløg
300 g kartofler
½ dl cremefraiche 38%
1 fed hvidløg
savojkålblade
1 æg
salt og peber
estragon

Kødet skæres i 1 cm store tern og vendes i en skål med olie, løg og krydderier.
Marineres ½ time.

Kålbladene renses, koges i letsaltet vand 5 min. og skylles i kold vand.
Kartoflerne skrælles og rives.
Butterdejen rulles ud så det kan dække et ovnfast fad + et låg
Et ovnfast fad fores med butterdej.
Herpå lægges et lag kålblade, derpå en blanding af kartofler og marineret kød.
Et lag kålblade på toppen og et låg af butterdej samles med æg.
Låget pensles med æg..

Bages 50 min. ved 190ºC.
Tages ud, låget skæres af og cremefraiche fyldes på.
Låget lægges på.
Bages yderligere 30 min ved 170ºC.

Server med lammesky lavet af fond kogt på fraskårede ben. Server med grønsags ratatouille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her