Logo

Abrikos éclairs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Abrikos éclairs eller sm de også kaldes Abrikos vandbakkelser, en god variant at de klassiske  éclairs

 

Vandbakkelser:
80 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
3 økologiske æg
Fyld:
2 ½ dl piskefløde
1 vaniljestang
2 + 4 spsk abrikosmarmelade

Kog vandet op i en mellemstor gryde. Tilsæt smør og lad det smelte.

Tag gryden fra varmen og rør hvedemel i med en grydeske og nogle gode, bestemte røretag, så det ikke klumper. Rør dejen glat.

Lad dejen afkøle lidt.

Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes kraftigt med en håndmixer.

Fyld dejen i en sprøjtepose eller form vandbakkelserne med en ske.

Lav ca. 12 aflange klumper på en bagepapirbeklædt plade.
Bag vandbakkelserne 20-25 min ved 200ºC. Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen.
Tag vandbakkelserne ud og klip dem op i siden.

Så kan dampen slippe ud og vandbakkelserne bliver ikke bløde.
Smelt 2 spsk abrikosmarmelade uden klumper i en lille gryde. Det må ikke koge.

Pensl vandbakkelserne med denne glasur og lad det stivne.
Pisk fløden stiv og vend den med vaniljekorn og abrikosmarmelade.

Fyldet må gerne være "stribet".
Kom først fyldet i kagerne lige før servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.575 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her