Logo

Dessertkage med rabarbermarengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej af:
175 g smør
150 g sukker
2 spsk vaniljesukker
3 æggeblommer
250 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
5 spsk mælk

Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede nøddekerner
600 g tynde rabarber
2 ½ dl piskefløde

Smør, sukker, vaniljesukker og æggeblommer røres godt. Hvedemel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (24 x 30) og glattes ud.
Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med nøddekernerne. Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 min. ved 200ºC.

Lun med iskold flødeskum eller cremefraiche eller is.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her