Logo

Mandeltærte med kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
125 g hvedemel
100 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
 
Mandelfyld:
4 stiftpiskede æggehvider
160 g smuttede mandler
200 g sukker
1 spsk mørk rom
500 g kirsebærsauce
4 blade husblas
 
Lav mørdejen og lad den hvile en time.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse.
For en smurt tærteform med dejen og bag bunden 6-8 min. ved 200°C. Blend mandlerne til hvedemel.
Bland æggehvider, sukker, mandelmel og rom.
Hæld massen i tærteformen op til ½ cm fra kanten.
Bages til mandelmassen stivner og bliver gylden, ca. 12-15 min. Afkøles.
Sigt bærrene fra kirsebærsaucen, hak dem fint og kom dem i saucen igen.
Kirsebærsaucen tilsættes den udblødte, smeltede husblas. Fordel saucen over tærten og sæt den i køleskabet til saucen er stivnet.
Serveres evt. med soft ice eller cremefraiche.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her