Logo

Marengskurv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 æggehvider 
450 g flormelis sigtet
3 ¾ dl piskefløde, pisket til skum
450 g frisk frugt
 
Forvarm ovnen til 140ºC.
Kom 4 æggehvider i en ovnfast skål og lad dem stå lidt, så de får
stuetemperatur.
Pisk dem stive.
Sæt skålen over en gryde med småkogende vand og tilsæt halvdelen af
flormelisen under konstant piskning.
Det er bedst at bruge elpisker, hvor det skal piskes tykt og meget fast
- mere end bare stift.
Sæt til side og dæk med film.
Kom bagepapir på 2 plader og tegn 4 cirkler 18 cm.
Vend papiret om.
Rør i marengsen nogle gange og kom den i sprøjtepose.
Sprøjt den ud i en spiral i en af cirklerne, de andre 3 tegnes der bare
en cirkel med massen - de skal fungere som sider.
Bag 45-50 min indtil den er tør og sprød.
Lad det afkøle på rist.
Lav endnu en portion marengs som ovenfor.
Læg marengsspiralen på bagepapir og "lim" ringene oven på bunden og
hinanden med lidt af den ubagte marengs.
Sprøjt marengsen i striber op ad kanten hele vejen rundt.
Dæk kanten med små marengsrosetter.
Bag i 50-60 min. indtil tør og sprød.
Lad den afkøle, før den fyldes med flødeskum og frisk frugt.
 

Tips: Denne marengs hedder Meringue cuite og er meget stabil og mister ikke sin facon når den bages, så den er god når noget skal formes i marengs.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her