Logo

Gammeldags kanelsnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g smør
5 dl mælk
50 g gær
1 ½ dl sukker
½ tsk salt
2 tsk kardemomme
800 g hvedemel
1 æg til pensling
 
Fyld:
150 g blødt smør
2 dl sukker
2 spsk stødt kanel
 

Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm.
Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk.
Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og hvedemel tilsættes og dejen æltes smidig.
Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm).
Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme.
Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225°C i 6-8 minutter.
De afkølede snegle overtrækkes med glasur.
 

Tips: Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her