Logo

Tværreb med barbecue-sauce og ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ kg tværreb skåret som long ribs
(få evt. slagteren til at skære det)
 
Barbecue-sauce:
50 g soltørret tomater
2 dl vand
4 fed hvidløg
1 løg
3 spsk chili-sauce
2 tsk sukker
1 spsk eddike
2 spsk dijon-sennep
 
Ratatouille:
1 kg tomater
2 courgetter
1 aubergine
2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
1 spsk herbes de provence (provence-krydderi)
1 dl vand
Anden tilbehør: grovbrød
 
Gnid kødstykkerne med salt. Læg dem på en rist med en brade-pande under.
Hæld kogende vand på de soltørrede tomater og lad dem trække ca. 15
minutter.
Blend dem med pillede hakkede løg og resten af ingredienserne til
barbecue-saucen.
Pensl kødet med halvdelen af saucen.
Og sæt risten med brade-panden under ind i ovnen og steg kødet ved 175ºC i ca 3 timer.
Efter en time vendes kødstykkerne og pensles med resten af saucen.
Herefter pensles de jævnligt med saucen fra brade-panden og vendes af og til.
Hvis barbecue-saucen, som drypper ned i brade-panden, begynder at blive sort, tilsættes lidt vand.
Tilberedning af ratatouille:
Pil løgene og skyl tomater, courgetter og auberginen.
Skær alle grønsagerne i tern på ca. 2 x 2 cm.
Svits først løgene i olivenolie i en tykbundet gryde.
Tilsæt tern af auberginer og courgetter.
Pil hvidløgs-feddene og pres dem med en hvidløgspresser ud over
grønsagerne.
Tilsæt så tern af tomater og drys med provence-krydderi.
Smag til med salt og peber.
Anret kødet på et fad og servér det med ratatouille.
Og spis evt. grovbrød til.
 
Tips: Som ekstra tilbehør kan man evt. servere coleslaw. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her