Logo

Lam i tomat og fennikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 udbenet lammekølle
½ glas tørrede tomater i olie eller 8-10 alm. tørrede tomater
salt
peber
3 dl hvidvin
3 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater
1-2 fennikelknolde
1 tsk groft stødt 5 slags peber
salt

Bred køllen ud med kødsiden opad, og drys den med salt og peber.
Læg en lille håndfuld tørrede tomater og evt. pillede hvidløg på kødet, og luk køllen sammen.
Sæt nåle i, og bind køllen sammen med en snor.
Læg den på en rist i en lille bradepande.
Hæld vin og pillede og hakkede hvidløgsfed i bunden af bradepanden og stil den i ovnen ved 250 º i ca 15 min.

Dæmp varmen til 175 º, og hæld tomaterne i bradepanden sammen med salt og peber.
Giv lammekøllen endnu 1 time, tag den ud af ovnmen og dæk den til.
Lad den hvile 20-30 min.

Gør fenniklerne i stand, og skær dem i kvarte.
Læg dem i en gryde, og hæld tomaterne over fenniklerne.
Lad dem koge møre mens kødet hviler.
Smag saucen til

Skær kødet i skiver , og læg dem i et halvdybt fad sammen med saucen.
Tips: Lammeskyen kan affedtes, før tomaterne hældes i bradepanden, hvis man ønsker saucen mindre fed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her