Logo

Ristede kalvebrisler med chili-langbønner ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

gedeost-sar-polenta med sprød peberbacon samt Sherry-ahornsirup
 
Kalvebrisler:
½ kg kalvebrisler ("nødderne")
Eddike
Groft salt, kværnet peber
1 håndfuld sarstilke
3 dl bouillon eller vand og suppeurter
2 dl hvidvin
 
Sherry-ahornsirup:
½ dl sherryvinaigre
½ dl ahornsirup
1 laurbærblad
1 lille chili
Olivenolie
 
Chili-langbønner:
Langbønner (fra et asiatisk marked)
½ finthakket rød chili
2 skalotteløg
Lidt smør
Groft salt, kværnet peber
 
Gedeost-sar-polenta:
175 g polenta hvedemel
1 l postevand
Blade fra 2 sarkviste
Havsalt, kværnet peber
75 g smør
100 g fintreven rigtig parmesan
100 g frisk gedeost
 
Peberbacon:  4 skiver peberbacon
 
Kalvebrisler: Køb "hjertebrislen" - også kaldet nødderne, udvand et par timer og blancher let i vand med lidt eddike og salt.
Fjern hinden.
Lad simre 10-15 minutter i vin, urter og bouillon (vand/suppeurter).
Læg brislerne i pres til afkølet, skær i skiver, og de er klar til stegning.
 
Sherry-ahornsirup: Bring sherryvinaigre, ahornsirup, laurbær og chili i kog og lad simre, til siruppen er reduceret til en trediedel. Køl af.
Tilsæt olivenolie, så siruppen ligger todelt.
 
Langbønner: Blancher bønnerne i lidt vand, dryp af og vend med lidt smør, finthak­ket skalotteløg, lidt chili, groft salt og kværnet peber
 
Gedeost-sar-polenta: Sæt 8 dl vand over ilden med finthakket sar, salt og peber.
Rør polentamel i i en tynd stråle ved svagere varme, tilsæt extra vand efterfølgende og lad polentaen simre ca. 30 minutter - OG JA, den er sej at røre, man kan ikke læse avis samtidig...
Tilsæt smør og smag til med parmesan og gedeost.
Beklæd en plade med film, spred polenta-massen ud i 1 ½ cm tykt lag og dæk den, til den er kold.
Skær i passende stykker, pensl med olivenolie og grill stykkerne på en grillpande.
 
Peberbacon: Steg de tynde skiver peberbacon sprøde.
 
Anretning: Rist kalvebrislerne i smør og anret med de lune chili-langbønner på gedeost-sar-polentaen.
Læg peberbacon på toppen og den skilte sherry-ahornsirup omkring.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her