Logo

Skindstegt torsk med selleri, æble og persilledressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skindstegt torsk med selleri, æble og persilledressing

Persilledressing:

1 stort bdt. bladpersille

1 spsk balsamicoeddike

½ tsk citronsaft

2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie

salt og peber

Selleri og æbler:

300-400 g selleri

2 madæbler fx. belle de boscoop

1-2 spsk olivenolie

1 dl hvidvin

2 spsk balsamicoeddike

salt og peber

600-800 g torskefileter med skind

½ spsk vindruekerneolie

groft salt

 

Persilledressing: Vask og tør persillen grundigt.

Kom alle ingredienserne i blenderen og kør det i 5-6 minutter til en fin grøn dressing.

 

Selleri og æbler: Skræl og skyl sellerien og skær den i små terninger.

Skyl æblerne, halver dem og fjern blomster, stilke og kernehuse.

Skær æblerne i stykker, der er lidt større end selleristykkerne.

Rist selleristykkerne let i olie på panden, tilsæt hvidvin og lad den dampe helt væk. Tilsæt æblestykker og eddike.

Ryst det hele hurtigt rundt over kraftig varme.

Æblerne skal blive varme og lidt møre, men de må ikke koge ud.

Smag til med salt og peber.

 

Torsk: Trim ureelle kanter og mørke hinder af torskefileterne.

Del dem i otte lige store stykker og tør dem omhyggeligt.

Kom en smule olie på panden og lad den blive hed, drys lidt groft salt på panden og læg torskestykkerne på med skindsiden nedad, tryk dem ned mod panden med en træspartel eller paletkniv.

Lad dem stege i 3-4 min. eller til de føles spændstige og er blevet næsten hvide på overfladen.

Tag panden af blusset og vend torskestykkerne.

Server straks torsken med selleri og æble til og persilledressingen over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her