Logo

Pain bagna

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

14-16 stk

 

4 dl håndvarmt vand
25 g gær
½ tsk salt
3 spsk olivenolie
125 g groft rugmel
ca. 450 g kraftigt hvedemel
 
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt salt, olivenolie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt mere hvedemel i, til dejen har passende konsistens og ælt så dejen grundigt, så den bliver blank og sej.
Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen til dobbelt størrelse, ca. 1 ½ time.
Ælt den let igennem og form den til små brød, ca. 8 cm lange.
Efterhæv brødene lunt og tildækket på bageplade med bagepapir ca. ½ time.
Bag brødene på midterrillen i en 225°C forvarmet ovn i 12-15 min.
Køl brødene af på en bagerist og kom dem i en plastpose, hvis de ikke skal bruges samme dag.
 
Tips: Pain bagna er skovtursbrød fra Nice. I Frankrig flækkes brødene, dryppes med olivenolie og lægges sammen med salat, tomat, æg, tun og oliven.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her