Logo

Laks med savoykål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madopskrift billede

800 g laks
1 spsk (extra jomfru oliven)olie
Tilbehør:
40 g smør
2 skalotteløg
1 stk savoykål
1 fed hvidløg
1 spsk rhinskvin
3 spsk eddike
1 stk laurbærblad
3 kviste frisk timian
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 dl piskefløde 38%
1 kvist frisk estragon
Pynt: 1 spsk frisk kørvel

 

Tilbehør: Smelt smør ved medium varme i en stor pande og steg skalotteløg og savoykål til det begynder at blive blødt, ca. 4 min.

Tilsæt hvidløg, hvidvin, eddike, laurbærblade og timian samt salt og peber.

Lad det simre endnu 3 min. og tilsæt så fløden.

Kog det endnu 2 min. og tilsæt til sidst estragon.

I mellemtiden varmes olien op ved høj varme og laksefileterne steges 2 min. på den første side og 1 min. på den anden side.

Sluk for varmen og lad dem ligge i panden, mens du anretter kålen på tallerkener og til sidst lægger laksen ovenpå.

Pyntes med friskhakket kørvel og serveres straks med løse ris eller pasta. Eller hvad med sprødristede kartoffeltern.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her