Logo

Oksekød i østerssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

450 g oksekød, culotte, filet eller inderlår
225 g grønne asparges
5-6 spsk jordnødde- eller majsolie
3-4 fed hvidløg, pillet og hakket fint
½ cm frisk ingefærrod, skrællet og hakket fint
3-4 forårsløg, skåret i stykker a 2,5 cm, hvide dele og grønne dele for sig
1 spsk shaoxingvin eller mellemtør sherry
sesamolie efter behag (kan udelades)

Marinaden:
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
2 tsk tyk soyasauce
peber, 6 omgange på kværnen
2 tsk shaoxingvin eller mellemtør sherry
1 tsk kartoffelmel
1-2 spsk vand
2 tsk jordnødde- eller majsolie

Saucen:
1 tsk kartoffelmel
6 spsk klar suppe eller vand
2 ½-3 spsk østerssauce

Dup kødet tørt. Skær på tværs af fibrene i rektangulære skiver 2,5x4 cm og 6 mm's tykke. Læg kødet i en temmelig stor, dyb skål.

Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, peber, vin med kødet. Rør det sammen. Drys kartoffelmelet over. Tilsæt i spsk vand og rør i samme retning til kødet er dækket og De vanskeligt kan fortsætte. Tilsæt det resterende vand og rør igen. Dette vil gøre kødet fløjisbiødt og mørt, når det steges. Lad det marinere i køleskab i 30 minutter. Bland olien i.

Tilbered saucen: hæld kartoffelmelet i en lille skål, rør vand
eller suppe i så det blandes godt og tilsæt så østerssaucen.

Skyl og gør aspargesen i stand. Snit diagonalt i tynde skiver ,
så de kan koges hurtigt og let opsuge saucen.

Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 4-5 spsk af olien og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, ingefær, hvide forårsløg i hurtig rækkefølge. Rør flere gange for at frigive deres aroma, og tilsæt så kødet. Vend og skub med wokske eller spatel ca. i minut. Hæld vinen i langs wok'ens sider, og rør mens den syder. Læg det op på et varmt fad så snart det er holdt op at syde, men lad lidt af olien blive tilbage.

Tilsæt 1 spsk olie yderligere. Tilsæt aspargesen og lynsteg den i 1 minut. Smag til med salt, dryp vand i, skru ned for varmen,
læg låg på, og lad det dampe i minut.

Skub aspargeserne ud i siderne af wok'en og hæld den godt rørte sauce i midten. Kom kødet i, så snart saucen bobler, tilsæt det grønne forårsløg, og rør det sammen til det er varmt. Anret det på et varmt fad. Server det straks. Dryp sesamolie over ved bordet efter behag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her