Logo

Gratineret svinemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 svinemørbrad (ca. 600 g)
ca. 2 dl portvin
salt og peber
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
300 g broccoli
250 g fennikel
1 stor porre
75-100 g roquefort eller anden blåskimmelost
1 bundt purløg
 
Puds svinemørbraderne fri for sener og hinder. mariner dem natten over, i så meget portvin, at de er dækkede.
Tag mørbraderne op og tør dem let.
Krydr dem med salt og peber og steg dem rosa (5-6 minutter) i lidt smør på en stegepande. Tag dem fra varmen.
Bland portvinsmarinaden og bouillonen og kog det ind til ca. 2 dl
Tilsæt fløden og kog, til saucen tykner.
Smag til med salt og peber.
Skyl broccolien godt og del den i mindre buketter.
Rens porren, del den på langs og skær den i mindre stykker.
Skær fenniklen i kløfter.
Damp grønsagerne netop møre i letsaltet vand.
Sæt ovnen på grill. Læg grønsagerne i et ovnfast fad.
Skær mørbraderne i ikke for tynde skiver og fordel dem over grønsagerne.
Hæld lidt af saucen over og fordel osten over hele retten i et tyndt lag. Gratiner retten i ovnen i 8-10 minutter.
Drys purløg over og server med kartofler eller pasta og resten af saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her