Logo

Kylling med frugtsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med frugtsalsa

 

Denne vidunderlige lidt anderledes kylling kan du ikke mislykkes med. Frugt på dåse giver også kort arbejdstid.

• At bruge frugt i hovedretten er en god måde at øge mængden af fibre og vitaminer.

Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 35-45 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kylling med frugtsalsa

1 kylling cl 1,5 kg

1 dåse blandet frugt (400 g)

1 rødløg

1 spsk smør

1 dåse knuste tomater (400 g)

1 spsk maizena

1 glas grøn chilifrugt (1 OQ g)

2 spsk hvidvinseddike

1 spsk dijonsennep

MARINADE:

væden fra frugten

2 spsk dijonsennep

 

* Fremgangsmåde:

1 Tag skindet af kyllingen og del den i 6 stykker.

Lad frugten løbe af. Gem væden.

Bland frugtvæden med sennep i en stor skål til en marinade og stil ½ dl til side.

Læg kyllingestykkerne i marinaden.

Sørg for at kyllingen er helt dækket af marinade.

Dæk med plastfolie og afkøl i 30 min.

 

2 Tænd for grillen og dæk grillristen med folie.

Læg kyllingen på folien og kasser marinaden.

Grill kyllingen ca. 10 cm fra varmen i 35-40 min.

Vend en gang og pensl nogle gange med den resterende marinade.

 

3 Pil løget imens og skær det i tynde skiver.

Smelt 1 spsk smør på en pande og steg løgene møre i ca. 4 min.

 

4 Bland maizena og tomater i en skål.

Hæld tomatblandingen over løgene og bring det i kog under omrøring.

Lad det koge til saucen er jævn.

Tilsæt chilifrugt, eddike, sennep og frugt.

Varm det hele igennem, ca. 2 min.

Anret kyllingen og hæld saucen over.

 

Tips & råd

 

Kylling med frugtsalsa

Chilifrugt på glas har ikke så stærk smag. For at få en stærkt krydret ret bruger du i stedet frisk jalapeño eller chilifrugt. Små sprøde frugter er oftest stærkest.

 

Kylling med frugtsalsa

Frisk frugt er godt at anvende i stedet for frugt på dåse.

Der bruges ca. 5 dl appelsin, ananas og/eller grapefrugt i tern.

Erstat frugtvæden med 1½ dl appelsinjuice.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 949

Kulhydrat 13 g Protein 30 g Fedt 6 g (24%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her