Logo

Rosin-æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekagen bliver som marcipan og er dejlig både til kaffe og dessert.

2 æg
3 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør
1 dl rosiner
2-4 æbler

Drys:
2 spsk sukker
½ tsk stødt ingefær

Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål Tilsæt hvedemel blandet med bagepulver og rør det sammen. Rør let afkølet, smeltet smør i til en temmelig kompakt dej. Rør rosiner i dejen og bland det godt sammen. Kom dejen i en smurt tærteform, 28 cm i diameter. Kagen skal serveres i formen. Skræl og udkern æblerne og skær dem i tynde både. Læg bådene oven på dejen. Tryk dem ned i dejen. Bland sukker og ingefær og drys det over æblerne. Bag kagen ved 200ºC i ca 30 minutter.
Server den lun eller kold med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her