Logo

Påskeægrede cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Påskeægrede cupcakes

Her er de sødeste små fyldte reder - brug dem for eksempel til børnenes påskeægsjagt.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

275 g chokolade. revet i tykke flager

2 spsk piskefløde

100 g mørk chokolade, hakket

54 minichokoladeæg med sukkerskal

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Varm mørk chokolade og fløde op i en lille gryde over lav varme.

Rør forsigtigt rundt, til det er blandet.

Tag gryden af varmen, og rør videre, til blandingen er glat.

Smør glasuren på kagerne.

Pynt hver kage med hakket chokolade og tre miniæg.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Sølvægreder

Følg basisopskriften.

Erstat chokoladeæggene med 54 sølvfarvede mandler med sukkerskal.

 

Æggereder med appelsinsmag

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 tsk appelsinekstrakt til chokoladeglasuren.

 

Æggereder med chokolade

Følg basisopskriften.

Fold 100 g mørke chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her