Logo

Jordbærmedalje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10min. Ikke fryse-egnet

150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
2-3 spsk fløde
eller 1 æggeblomme
Creme:
2 ½ dl fløde (13%)
½ stang vanilje
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
250 g friske jordbær
Endvidere: flormelis

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt fløde eller æggeblomme og saml dejen.
Rul den ud til to runde plader.
Prik dem med en gaffel og bag dem ved 175ºC i ca. 10 min.
Lad dem svale.
Creme:
Bring fløden i kog med den flækkede vanilje.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i.
Hæld koghed fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og lad cremen svale.
Fisk vaniljen op.
Skær de fleste af jordbærrene i skiver og vend dem i den helt kolde creme.
Læg medaljen sammen med jordbærcreme.
Drys med flormelis og pynt med hele jordbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her