Logo

Malaysisk gullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Malaysisk gullasch

10 g smør
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 lille knust fed hvidløg
5 kyllingefileter i strimler (ca. 500 g)
1 spsk finthakket frisk ingefær
2 spsk japansk sojasauce
2 spsk østerssauce
3 dl vand
2 ½ spsk lys saucejævner
6 forårsløg i mindre stykker (ca. 125 g)

Dampet broccoli:
10 g smør
1 lille fed hvidløg i tynde skriver
400 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
1 dl grønsagsbouillon
Tilbehør: 320 g løse ris, fx basmatiris

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits rødløg, hvidløg og kyllingestrimler i ca. 2 min.

Tilsæt ingefær, soja-, østerssauce og vand. Kog retten i ca. 1 min.

Tag panden af varmen og tilsæt saucejævner under omrøring.

Kog retten ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.

Tilsæt forårsløg og kog i ca. ½ min. Smag til.
 
Dampet broccoli:

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt broccoli og bouillon.

Damp broccolien ved kraftig varme ca. 3 min. eller til vandet er fordampet.

Kom den krydrede gullasch i en varm skål og server straks sammen med dampet broccoli og ris.
Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
500813-03-2016 15:22:45 Torben S
Jeg har lavet retten ud fra Arlas opskrift som stort set er identisk med denne, men der stod ikke noget om at ingefær skulle være finthakket og hvidløg skulle knuses, så det blev de ikke, jeg kunne derfor ikke rigtig smage hvidløg og ingefær, så jeg glæder mig til st prøve denne her opskrift selv om Arlas smagte fint.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her