Logo

Moussaka med lam og kalv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 små auberginer
2 tsk salt
½ dl olie
 
Kødsauce:
50 g baconterninger
1 fed hvidløg
1 løg
1 revet gulerod
1 spsk olie
½ kg hak. lamme- eller oksekød
1 dl tomatpuré
1 spsk rødvin
½ tsk tørret merian
¼ tsk tørret basilikum
¼ tsk muskatnød
1 spsk hakket persille
 
Gratinsauce:
2 spsk margarine
2 spsk hvedemel
31/2 dl mælk
salt
1 æg
 
Auberginerne skæres i tynde skiver, drysses med salt og står 10 min.
De tørres, ristes i olie, og halvdelen lægges i et smurt, ovnfast fad.
Kødsaucen tilberedes som beskrevet under fx. spaghettisauce, men koges kun et par min.
Kødsaucen lægges i fadet og dækkes med aubergineskiver.
Gratinsaucen bages op og lieres med ægget.
Saucen hældes over retten.
Bages ca. 45 min. i forvarmet ovn ved 175ºC.
Man kan lægge tynde osteskiver øverst de sidste 10 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.763 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her