Logo

Honningkage fra Thy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagværk med rugmel og honning har bare smagen. Derfor denne opskrift på en kage, som tillige er fedtfattig, luftig og langtidsholdbar.

600 g honning
3 æg
¾ dl ymer
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
reven skal af 1 appelsin eller citron
500 g rugmel eller sigtemel
1 tsk hjortetaksalt

Honningen smeltes i en gryde ved svag varme og afkøle lidt.
Æg, ymer, krydderier og appelsinskal røres i.
Hvedemel og hjortetaksalt blandes godt og vendees i dejen.
Dejen hældes i en smurt form på ca. 2 l.
Og bages ca. 1 timer ved 160ºC.
Kagen skæres i skiver og kan serveres med smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her