Logo

Gullaschgryde af dåvildt med rødvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 700 g småkød af dåvildt. (andet vildtkød kan anvendes)
ca. 200 g røget bacon i skåret i store tern
300 g løg i tern
6 spsk olivenolie
3 spsk koncentreret tomatpuré
3 tsk edelsüss paprika
1 ½ tsk stærk paprika
5 spsk hvedemel
salt og friskkværnet sort peber
400 g modne flåede tomater
¼ l tør rødvin
½ l vildtbouillon (kalvebouillon kan anvendes)
1 bundt forårsløg
 
Kødet skylles, tørres og skæres i ca. 3 cm store terninger.
Melet kommes i en pose sammen med paprika, peber og salt.
Kød og bacontern lægges i posen.
Der pustes luft i posen og den rystes, så melblandingen fordeles jævnt på alle kødstykker.
Kødet brunes godt evt. ad flere gange i olien, til sidst tilsættes løgene som svitses gennemsigtige.
Tomatpure tilsættes og det hele svitses i ca. 10 min for svag varme.
I mellemtiden flås de modne tomater og befris for kerner, tomaterne skæres i mindre stykker og kommes i gryden.
Rødvin og bouillon hældes ved og det simrer for svag varme og under låg i ca. 1 ½ time.
Forårsløg klargøres og skæres i tynde ringe.
Gryderetten smages til med salt, peber og mere paprika, alt efter vor stærk man ønsker retten.
Tilbehør: En god kartoffelmos og/eller madbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her