Logo

Tandoori-kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1100 gram kyllingekød
1 tsk salt
1 stk citron
3 spsk gul madfarve
1 ½ spsk rød madfarve

Kødet skæres i mindre stykker, og skindet tages af. Skær to dybe snit, helt ind til benet. Drys salt på begge sider og dryp citron over. Blandingen gnides ind i kødet, som derpå hviler i 20 minutter.

Marinade:
4 ¼ dl yoghurt naturel
½ stk grovhakket løg
1 fed hvidløg
1 stk ingefær, et stykke på 2 x 2 cm.
½ stk finthakket grøn chili (tag evt. frøene ud)

Blend ingredienserne + garam masala (se nedenfor) i en blender. Si derefter marinaden. Bland de to madfarver og indfarv kyllingestykkerne. Hæld resten af farven i marinaden og rør rundt.

garam masala
1 spsk kardemommefrø
1 stang kanel på 5 centimeter
1 tsk spidskommen, almindelig eller sort
1 tsk hele nelliker
¼ stk muskatnød

Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk tilsættes marinaden. Resten kan gemmes i et glas med tætsluttende låg.
Vend kødet i marinaden, så den trænger helt ind til benet. Derefter dækkes kyllingen med plastfolie og stilles i køleskabet - minimum 6 timer, helst et døgn.
Læg kødet i en bradepande med god plads imellem og sæt den øverst i ovnen på højeste blus i 25 minutter.
Man kan pynte kyllingen med citronbåde og løgskiver og servere den med indisk ris eller indisk brød. Hvidt brød og salat er også lækkert tilbehør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her