Logo

Frikadeller med sommerkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket svinekød
1 æg
1 lille løg eller 1 fed hvidløg
2 dl vand eller mælk
1 dl hvedemel
25 g smør eller margarine

Tomatdampet sommerkål:
1 sommerhvidkål
20 g smør
1 ds hakkede tomater
1 bdt persille

Tilbehør:
1 kg kartofler

Rør kødet sejt med 1 ½ tsk salt og ½ tsk peber.
Tilsæt æg, groftrevet løg og derefter væske lidt ad gangen.
Rør hvedemel i farsen og sæt den i køleskabet i mindst 10 minutter.
Tilsæt evt. lidt mere væske, hvis farsen virker for fast.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
Frikadellerne brunes 2 minutter på hver side.
De vendes igen og steges færdige ca. 4 minutter på hver side ved middel varme.
Læg halvdelen af de færdige frikadeller på et varmt fad.
Resten afkøles og bruges næste dag eller til madpakken.
Smelt smørret i en rummelig gryde og tilsæt fintsnittet kål, inden smørret begynder at blive brunt.
Rør indtil kålen er faldet sammen.
Tilsæt de hakkede tomater og lad kålen dampe ca. 5 minutter.
Mærk om den er tilpas mør. Smag til med salt.
Drys med finthakket persille ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her