Logo

Rødspætter med spæksauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I maj måned er rødspætterne ikke så store, men til gengæld så meget desto lækrere. Prøv dem med stegt røget spæk - der findes ikke noget bedre!

I maj måned er rødspætterne ikke så store, men til gengæld så meget desto lækrere. Prøv dem med stegt røget spæk - der findes ikke noget bedre!

 

100 g røget, stribet spæk

2 løg

1 spsk olie

40 g smør

8 rødspætter (køkkenklare, a 220 g)

salt

hvedemel

3-4 spsk smør

1 spsk hakket persille

*

A. Spækket og løgene hakkes fint.

Smørret smeltes i den varme olie og spækket steges deri, indtil det er sprødt og en del af fedtet er smeltet af.

Løgene tilsættes, og det hele steges videre i 5-6 minutter under stadig omrøring.

Hold spæksaucen varm.

B. Rødspætterne skylles og duppes tørre.

De drysses med salt og vendes i hvedemel.

C. Smørret varmes op på en stor pande.

Rødspætterne brunes portionsvis 1 minut på hver side og lægges i en bradepande.

D. Rødspætterne steges 7-8 minutter i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden ved 210°C /varmluft 190°C.

De lægges over på et fad, drysses med persille, og den varme spæksauce hældes over.

Server med brasede kartofler vendt i hakket persille.

Pr. portion: 64 g protein, 36 g fedt, 10 g kulh. = 614 kcal [2566 kj)

Madopskrift billede

NÅR DET SKAL VÆRE LIDT FINERE

Hvis man vil gøre noget ekstra ud af de stegte rødspætter, så kan man stege en håndfuld nordsørejer (kutterrejer) med i spæksaucen.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her