Logo

Appelsinkage med orangesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 store appelsiner
100 g sukker
6 æg
1 tsk bagepulver
Smør
hvedemel

Saucen:
30 g smør
50 g sukker
1 dl appelsinsaft
3 spsk citronsaft
½ dl piskefløde
kahulua likør efter smag

Appelsinerne koges hele i 2 timer under låg i ikke for meget vand (vend dem af og til).
De afkøles, skæres i kvarte og sten og hinder fjernes.
Appelsinerne pureres i en blender med lidt af kogelagen.

Æggene piskes meget grundigt med sukkeret (brug el-pisker).
Appelsinpuréen vendes heri og til sidst bagepulveret.
Massen kommes i en velsmurt og meldrysset springform og bages på nederste rille i ovnen ved 180ºC i 1 time.
Afkøles.

Saucen:
Smør, sukker, appelsin- og citronsaft koges i 1 minut.
Fløden blendes et øjeblik med lidt af den purere der sider tilbage i blenderen (efter kagen) og røres i saucen.
Smages til med kahula.
Afkøles - den må gerne være ret tyk.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her