Logo

Mandelbund med æbleis og ristede mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleis:
6-8 skrællede æbler i tynde både
½ dl vand
1 spsk sukker
2 æggeblommer
85 g sukker
korn fra 1 stang vanilje
2 spsk citronsaft
1 ½ dl piskefløde
 
Mandelbund:
100 g sukker
100 g smuttede finthakkede mandler
2 æggehvider
 
Smørristede mandler:
25 g smør
25 g smuttede halverede mandler
mandelbund
 
Æbleis: kom æbler, vand og sukker i en gryde.
Kog æblerne under svag varme og under låg i ca. 15 min., til de er møre. Blend æblerne eller purèr dem gennem en sigte.
Lad æblemosen køle af.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekron i en luftig "æggesnaps" vend den kolde æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Hæld ismassen i en form og dæk den med alufolie.
Frys isen i 3-4 timer. rør i den 3-4 gange under indfrysningen.
Isen skal være blød, når den serveres.
Mandelbund: Bland sukker og mandler.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
Hæld blandingen i en smurt meldrysset springform.
Bag mandelbunden i midten af ovnen i ca. 35 min. ved 175ºC.
Lad den køle af.
Smørristede mandler: Smelt smørret i en pande. tilsæt mandlerne og rist dem til de er gyldne.
Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Servering: Er isen hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før servering.
Kom isen på mandelbunden.
Drys mandler ovenpå isen, når den skal serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her