Logo

Blækspruttesalat à la Grecque

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Blækspruttesalat à la Grecque laves blandt andet med blæksprutte, champignons og oliven. Server gerne den lækre salat som forret, let hovedret eller frokostret og med brød til.

(4 personer)
 
400 g rensede små blæksprutter
½ l hønse­fond
2 dl hvidvin
2 dl olivenolie
Saften af ½ økologisk citron
1 spsk koncentreret tomatpure
200 g champignons i kvarter
1 stort grofthakket løg
20 udstenede Calamatas­oliven
2 fed hvidløg
1 spsk hakket bredbla­det persille
1 tsk hakket grøn koriander
Reven skal af en økologisk citron
Salt, peber
 
Skær de rensede blæksprutter i strimler eller rin­ge.
Kog dem i hønsebouillon og hvidvin ved svag varme i 25-30 minutter.

Tag dem op og bland suppen med tomatpure, olivenolie og citronsaft.

Lad suppen simre i 10 minutter.
Tilsæt løg og champignons og lad koge 10-15 minutter.
Vend forsigtigt blæksprutter og oliven skåret i ringe i suppen.
Smag til med salt og peber.
Hæld salaten i en skål og lad den få stuetempe­ratur.
Inden servering drysses med en blanding af reven citronskal, hakket persille, koriander og hvidløg. Spis brød til. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.812 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her