Logo

Hasselnøddetærte med Canache-creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g æggehvide (21/2 dl)
200 g sukker
75 g bittermasse 00 (marcipan)
150 g hasselnødder (hakkes og ristes)
50 g hvedemel
evt. hasselnødder til pynt (hakkes)
evt. flormelis til pynt
 
Canache-creme:
2 ½ dl fløde
10 g sukker
60 g blød nougat
20 g chokolade
 
Creme: Kog fløden med melis og tilsæt nougat og chokolade.
Giv det hele et opkog og afkøl til +5ºC i køleskab - kan laves dagen i forvejen.

 
Tærte: Æggehvide og sukker piskes til fast skum.
Bittermassen (køleskabskold) rives på et råkostjern og vendes sammen med de ristede hasselnødder og melet forsigtigt i.
Udsmøres på bagepapir i en cirkel med en diameter på 16-18 cm og en tykkelse på ¾- 1 cm.
Der bruges 3 bunde pr. tærte.
Bages ved 160ºC i ca. 35-40 min.
 

Efter afkøling piskes Canache-cremen.

Bundene lægges sammen med creme og kanten smøres glat med creme.

Strø øverste flade med flormelis og pynt evt. kagen med ristede hakkede hasselnødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her