Logo

Simpel pæretærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brug evt. syltede pærer eller 3 kæmpestore velsmagende pærer,
3 dl vand,
150 g sukker,
korn fra en halv stang vanilje,
15 hele kardemommekorn

Skræl pærerne og befri dem for kerne­husene.
Halver dem og kog dem under låg med kardemommekornene, sukker, vanilje­korn og tom stang.
Stik i pærerne efter cirka 6 minutter for at mærke, om de er møre.
Lad dem eventuelt koge nogle minutter endnu.
Hvis de skal bruges med det samme, skal pærerne tørres med køkkenrulle.
Hvis de skal på køl, skal de opbevares i væden og først tørres, når de skal bruges.
Seks linseforme a cirka 6 cm i dia­meter og 2 cm i højden fores med tynd udrullet mørdej.
Tryk dejen godt op ad kanterne, så den ikke glider ned.
Den kolde vaniljecreme fyldes i sprøjtepose og sprøjtes straks i for­mene, til de er næsten halvt fulde.
Læg en halv syltet afkølet og let af­tør­ret pære ned i vaniljecremen.
Udrul noget mere mørdej tyndt og læg det over som låg.
Tryk kanterne af for overflødig mørdej. Man kan sagtens samle resterne og rulle dem ud endnu en gang.
Bages ved 180ºC i cirka 15-18 minutter, til de er gyldne.
Når tærterne er kølet af, befries de for formene, og inden servering pens­les de med abrikosgele.
Straks her­efter påsættes bagte marcipansløjfer.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her