Logo

Mandelmælk 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandelmælk 2

En god og sund base til alle smoothies

Mandelmælk er pakket med kalcium, kalk, omega 3 fedtsyrer, enzymer og proteiner. Det er yderst basedannende og en fantastisk erstatning for almindelig komælk, hvis man ikke tåler dette - eller ikke ønsker at indtage det. Jeg bruger det ofte som base til mine smoothies. Ønsker du at lave så meget, at du også kan gemme noget, dobler du selvfølgelig blot opskriften. Hvis du vil lave ren, filtreret mandelmælk, kan du enten presse det gennem en nylonstrømpe eller benytte det medfølgende filter (hvis du har en Philips Blender HR2094). Jeg kan godt lide mælken med det hele, da vi derved også får nogle af de gavnlige fibre fra mandlerne. Du kan også lave mælken af sesam- eller solsikkekerner, hasselnødder eller andre rå nødder.

For at variere smagen kan du med fordel tilsætte kakao eller vanilje.

 

Ingredienser:

100 g mandler

0,5 l vand

3 tørrede figner eller en spsk honning

*

Hvordan:

Kom alle ingredienser i blenderen og blend 2-3 minutter.

Filtrer mælken eller drik den som den er.

 

Saftigt tips: Den normale holdbarhed i køleskab er tre dage i en lukket beholder. Kilde: High on smoothies.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her