Logo

Pizza med squash og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med squash og ost

 

Du kan også lave denne pizza med en god tomatsauce i bunden - her er den bagt med pesto. Grønt og godt.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: min. Hævetid: 1-1½ time. Bagetid: 10 min.

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2½ vand

½ tsk sukker

ca. 300 g pizzamel (tipo 00)

1½ tsk groft salt

evt. 1 spsk olie

lidt durummel

 

Fyld:

1 grøn squash (350-400 g)

1 fed hvidløg

1 økologisk citron

1-2 spsk olie

salt og peber

2-3 spsk rød eller grøn pesto

100 g parmesanost

*

 

Rør gæren ud i vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).

Ælt dejen i 5-8 min., og tilsæt salt og evt. olie.

Dejen skal være blød og elastisk tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid.

 

Vend dejen ud på meldrysset bord, og del den i 2 stykker.

Form dem til kugler, og lad, dem hvile i 20-30 min. hvis du har tid.

 

Sæt 2, bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 °C varmluft.

 

Rul dejkuglerne ud til to pizzabunde i den tykkelse, som du foretrækker.

Læg dem på hver sit stykke bagepapir.

 

Vask squashen, og skær den i meget tynde skiver evt. på en mandolin.

Vend skiverne sammen med knust hvidløg, fintrevet citronskal, olie, salt og peber.

Smør dejen med pesto, og læg squashskiverne tæt på dejen.

Riv parmesanosten groft, og drys den over.

 

Sæt pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag dem i ca. 10 min.

Server straks.

 

TIPS: Udvid evt. med ansjosfileter eller ganske tynde skiver chorizopølse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 9.676 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her