Logo

Boller i karry - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller i karry er en favorit blandt mange. Retten er let at lave og smager fortrinligt - perfekt til aftensmaden. Prøv også variationen med boller i sellerisauce, hvis du vil prøve noget nyt.


Nævn Kødboller i karry og mange vil vende øjnene indad i salig fryd, og lade smagsløgene sitre, når blot retten nævnes. Her er den gode, gamle ret, som naturligvis ledsages af løse ris.

 

Til 4 personer

½ kg hakket svine- eller kalvekød

2 æggehvider eller 1 æg

¾ dl hvedemel

1 spsk revet løg

ca. 2 dl bouillon eller mælk

salt og peber

Til kogning: 2 tsk salt pr. liter vand

Karrysauce:

1 lille, finthakket løg

3 spsk smør

1 lille revet æble

½ spsk karry (eller efter smag)

3 spsk hvedemel

ca. 6 dl kødbollevand

Tilbehør: Løse ris

*

 

Rør det hakkede kød sammen med æg (hvide), hvedemel og løg og rør væden i lidt ad gangen.

Krydr farsen med salt og peber.

Lad farsen hvile et kvarter i køleskabet - den kan muligvis tage lidt mere væske.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog.

Form kødboller med en spiseske og kom dem i det kogende vand - kog kun et lag boller ad gangen.

Lad dem koge ved svag varme i 8-10 minutter eller til bollerne er faste.

Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.

 

Karrysauce: Damp det hakkede løg klart i smørret og kom det revne æble i.

Rør karry i og lad det kort svitse med.

Rør melet i og spæd med væden fra kødbollerne.

Kog igennem få minutter, og smag saucen til med salt og peber.

Kom kødbollerne i, varm dem i saucen og server dem også heri.

Løse ris serveres til.

 

Boller i sellerisauce: Kog ½ skrællet selleri skåret i små terninger i letsaltet

vand. Smelt 3 spsk smør og rør det sammen med 3 spsk hvedemel. Spæd med sellerivandet, ca. 3 dl Pisk 2 æggeblommer sammen med lidt af den varme sauce. Hæld tilbage i saucen og bring den i nærheden af kogepunktet - den må ikke koge. Kom selleriterninger og kødboller i saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her