Logo

Medister med krydrede linser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Medister med krydrede linser

200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 23/4 dl)
1 liter vand
1 tsk groft salt
2 spsk smør og olie
400 g medisterpølse
1 rød peberfrugt i tern (ca. 100 g)
200 g optøede, frosne majskerner
4 spsk sød chilisauce
3 spsk vand
¾ tsk groft salt
Pynt: hakket frisk persille
Tilbehør: 240 g ristet rugbrød eller 1 kg kogte kartofler


Kvarkdressing:
250 g Karolines Køkken kvark 1%
5 spsk mælk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.

Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de er møre (uden at koge ud). Lad linserne dryppe af i en sigte.
 
Kvarkdressing: Rør kvark, mælk, salt og peber sammen.

Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
 
Lad imens smør- og rapsolien blive gylden i en pande.

Drej evt. medisteren i små pølser - bind et stykke bomuldssnor om hver drejning. Brun medisterpølsen ca. 4 min. - vend den af og til.

Steg medisteren ved svag varme i ca. 14 min. Tag den op og hold den varm.

Tør panden af og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt. Varm blandingen godt igennem.

Anret de krydrede linser i et fad sammen med de små medisterpølser.

Server retten sammen med ristet rugbrød og kvarkdressing.
 
Tips: Medisteren kan steges i et helt stykke og skæres ud ved serveringen.
De grønne linser smager også dejligt i en lun salat Se fx Lun salat med grønne linser.
Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her