Logo

Små æblemuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Friskbagt, endnu varme, smager disse muffins næsten allerbedst, men de er også gode næste dag. Dejen er så nemt og hurtigt rørt sammen, at du først behøver at gå i gang med kagerne, når du starter med at lave kaffe og te.
Til ca. 36 mini-muffins (petit four-størrelse) eller 12 store

65 g smør smeltes
110 g lyst rørsukker
1 stort æg
¾ dl yoghurt, 0,1-0,5 %
150 g hvedemel
ca. ½ tsk natron
revet skal af ½ økologisk citron
1 stort æble, 250 g eller mere

Opvarm ovnen til 190ºC.
Smør muffinformene, eller gør papirformene klar, sæt dem sammen to og to på bagepladen.
Bland smeltet smør, sukker og æg i en rummelig skål, og pisk blandingen godt sammen. Rør yoghurt i og dernæst hvedemel, blandet med natron og citronskal.
Skær æblet i kvarte, skræl stykkerne, fjern kernehusene, og riv æblestykkerne groft. Bland dem i dejen, og kom den i de forberedte forme, de skal fyldes godt trekvart op. Bag kagerne, minimuffins skal have ca. 12 minutter, større muffins godt 20 minutter.

Tips: I stedet for at rive æblet kan du også hakke med en kniv Prøv at blande hele blåbær i dejen som alternativ til æbler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her