Logo

Hyldebærsaft til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebærsaft til picnic

1 kg hyldebær

2-3 æbler skåret i stykker (uden ker­nehus)

vand

saften og skallen af 1 citron

150 g sukker, gerne rørsukker

evt. lidt Atamon til flaskerne!

 

Hæld bær og æblestykker i en gryde og fyld op med vand, til frugten er dækket. Tilsæt citronsaft og skal og kog op.

Lad det hele småkoge i ca. 15 minutter.

Filtrer frugtmassen gennem en si eller en finmasket dug, kog saften op igen, tilsæt sukkeret og rør rundt, til sukke­ret er opløst.

Hæld væsken over på flasker, der er skoldet godt i kogende vand før brug. Opbevar flaskerne køligt.

 

Vil du undgå Atamon, kan du fryse hyldebærsaften, og derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldebærsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her