Logo

Jordbærroulade 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærroulade 2

 

Har du lidt overmodne jordbær, er de perfekte til at lave en jordbærroulade, der er en sød sag uden ret meget fedt.

2 roulader, 12 personer. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 7-8 min. Hviletid: mindst 1 time. fryseegnet

 

#

Syltede jordbær:

300 g jordbær

½-1 dl vand

175 g sukker

 

Rouladebunde:

3 æg

75 g sukker

75 g hvedemel

25 g smør

1 spsk rørsukker

 

Pynt:

friske skovjordbær

*

Skyl jordbærrene i koldt vand, dryp dem godt af, og pil haserne af.

Skær store bær i mindre stykker, og bring bærrene i kog med vand.

Tilsæt sukker, og kog i 3-4 min. ved svag varme.

Lad de syltede bær køle af.


Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme - 8-10 min. med en håndmikser.

Sigt melet i æggemassen, og vend dejen sammen med en dejskraber.

Rør forsigtigt smeltet smør i.


Smør dejen ud til 2 firkanter (ca. 30 x 20 cm og 1 cm i tykkelse) på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebundene i en 200 °C varm ovn med varmluft i 7-8 minutter.

De skal være lyse, men lige lidt lysebrune i kanterne.


Drys et nyt stykke bagepapir med sukker.

Vend rouladebundene ud på det, så bagsiden af det gamle bagepapir vender opad.

Kom vand på hænderne, og dup vanddråber på det gamle bagepapir.

Vent et par minutter, og træk papiret af.


Smør de syltede jordbær ud på de to rouladebunde.

Rul bundene fast sammen til roulader, og pak dem stramt ind i bagepapiret.

Lad rouladerne sætte sig mindst en time.


Skær rouladerne i skiver, og læg dem på et fad med friske skovjordbær.

 

TIPS: Server med jordbær og mynte i en kande koldt vand - det er enkelt og forfriskende på varme sommerdage.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.163 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her