Logo

Ris og linseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl jasmin ris
2 dl røde linser
3 spsk jomfru olivenolie
3 løg
1 spsk karry
200 g kokosmælk
7 dl vand
3 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk Sambal Oelek chili-pasta
1 tsk pulveriseret koriander
1 tsk spidskommen pulver
¼ tsk pulveriseret nelliker
Urtesalt

Ris og linser skylles grundigt i 3 hold varmt og 1 hold koldt vand.

Drypper af i en sigte.
Løg og hvidløg pilles og skæres i skiver.
Ingefæren skrælles og rives på den fine side af rivejernet.
Hvis kokosmælken ikke købes på dåse, kan man selv lave den ved at
overhælde 100 g kokosmel med 3 dl kogende vand og lade det trække i en time.
Massen hældes igennem et rent klæde eller en fintmasket sigte.
Væden trykkes igennem, kokosen kasseres og 2 dl af mælken bruges til denne ret.
Olien opvarmes i en gryde og karryen brændes af heri.
Ris og linser svitses sammen med løg og hvidløg.
Vand og krydderier tilsættes og det hele koger i ca. 15 minutter.
Kokosmælken tilsættes og det hele koges tykt og der smages til med urtesalt.

 
Hvis du ikke har alle krydderrierne, eller kan lide en så krydret ret, er det ikke nødvendigt at bruge dem.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her