Logo

Blomkålsrand med fars

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålsrand med fars


1 blomkålshoved

500 g hakket kalve- & flæskekød

3 spsk rasp

2 æg

1 revet løg

1 håndfuld ærter

1 håndfuld gulerodstern

1 bdt hakket persille
1½ dl lys bouillon

3 spsk smør el. margarine
4 spsk hvedemel

3-4 dl blomkålsvand og mælk

salt og peber

reven muskat

*

Del blomkålshovedet i buketter og kog det i letsaltet vand få minutter.

Tag blomkålen op og lad den dryppe godt af - gem blomkålsvandet til stuvning.

Rør det hakkede kød sammen med rasp og æg og rør det revne løg i sammen med persillen.

Tilsæt bouillonen til en lind fars.

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.

Spæd med blomkålsvand og mælk til en stuvning.

Bland blomkålen i og smag til med salt, peber og reven muskat.

Smør en randform godt og kom halvdelen af farsen i.

Kom blomkålsstuvningen i og herover resten af farsen.

Dæk med alufolie der først smøres med lidt smeltet fedtstof.

Bag retten i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.

Vend randen ud ved serveringen og kom smørvarmede majskorn eller bønner i midten.

Garner med letdampet spinat.

 

Da vi nu nærmer os de mørke tider, bliver der måske igen tid til de indendørs sysler, bl.a. også at eksperimentere lidt med madlavningen.
Denne gang har vi fundet en farsret, og den burde være både nem og billig at lave. Måske det også var noget for Blåkilde Spiseklub at sætte på menuen. Men værsgo'; først ingredienserne og så fremgangsmåden.
God fornøjelse og velbekomme !

 

Blomkålsrand med fars

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her