Logo

Ciabattaboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 15-20 stk

25 g gær
3 dl koldt vand
500 g pizzamel
1 dl olivenolie
2 tsk fint salt

Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i, og slå det sammen til en glat masse. Slå luft i dejen i nogle minutter.
Dejen skal blive meget elastisk. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i godt to timer, til den er hævet til dobbelt størrelse (skålen skal være så stor, at dejen ikke sætter sig fast i filmen).
Slå dejen ned og tilsæt olie og salt.
Ælt resten af melet i dejen - men ikke mere, end at dejen stadig er blødere end til et normalt brød. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. l time). Kom bagepapir på en plade, og læg dejen på i små kugler, uden at røre for meget ved den, luftboblerne må ikke blive ødelagt. Sigt hvedemel over brødet og lad dem efterhæve i ½ time. Bag brødene ved 220º i ca. 10-12 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her