Logo

Middelhavet rundt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - kræver en del arbejde, til gengæld kan retten laves om formiddogen i to adskilte dele og så bare vendes en time før.

150 g parboiled spelt
3 grønne squash
groft salt
olivenolie til stegning
6-10 tomater
150 g feta
1 bdt frisk basilikum

Dressing:
1 finthakket skalotteløg
3 fed finthakket hvidløg
½ dl olivenolie
1-2 tsk ras el hanout (marokkansk blandingskrydderi, der fås i indvandrerbutikker)
¼ dl lys balsamicoeddike

Kog spelten i let saltet vand, som man koger ris (dvs. dobbelt så meget vand som ris). Skær squashene i skiver og ryst dem i plastpose med salt, kom dem til afdrypning i sigter.
Steg løg og hvidløg til dressingen ved svag varme i lidt af olien, de må kun blive glasklare. Kom ras el hanout ved og tag af varmen.
Pisk mere olie og eddike i og smag til med salt og peber.
Når vandet er hældt fra spelten i en sigte, vendes den op i marinaden, mens den er varm. Skyl squashene godt fri for saltet og dup dem tørre i viskestykke.
Steg dem ad nog le omgange i olie, så de kun bliver lysebrune.
Skyl tomater og skær dem i både.
Bland squash med marineret spelt, tomater, feta, masser af fintsnittet (ikke hakket) basilikum og smag til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her