Logo

Mormors Jødekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mormors Jødekager

Dejen er ualmindelig nem at arbejde med, og kagerne bliver dejlig sprøde.


400 g smør
500 g hvedemel
200 g flormelis
1 tsk hjortetaksalt
2 æg
thesukker og kanel til drys


Smørret smuldres i hvedemelet.

Flormelis blandes i sammen med hjortetaksalt, og dejen samles med æggene, der er pisket sammen forinden.

Hold lidt af æggemassen tilbage og se, om dejen kan tage det hele.
Rul dejen tyndt ud på bordet og stik kager ud med et glas, der ca er 6 cm i diameter. Pensl med lidt sammenpisket æg og drys med tesukker og kanel.

Der kan også drysses lidt finthakkede mandler på.
Bag kagerne i ovnen i ca 6 minutter ved 200°C.
Afkøles, før de pakkes i en lufttæt dåse.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her