Logo

Riskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

35 mørdejsskaller:

Dej:
150 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1/8 tsk bagepulver
100 g margarine
1 helt æg
50 g sukker

Fyld:
1 tallerken risengrød
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk Vanila
2 tsk sukker

Mørdej:
Begge slags hvedemel samt bagepulver sigtes sammen.
Koldt smør hakkes i. Æg og sukker røres sammen og æltes i.
Dejen rulles ud, udstikkes i runde kager og prikkes.
Smurte linseforme beklædes udvendigt med dejen og bages med den dejklædte bund vendt opad på pladen i ca. 15 min. ved 200ºC.
De løsnes forsigtigt fra formene, før de er helt kolde.

Grøden røres blød med æggeblomme, sukker og Vanila.
Den stiftpiskede æggehvide piskes sej med lidt sukker og blandes i.

Grøden fordeles i bagte mørdejsskaller, der igen bages ca. 10 min. ved 225ºC.
Kagerne spises varme.
Der kan lægges frugtmos under grøden, eller man kan pynte med frugt øverst på kagerne.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.758 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her