Logo

Risrand med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risrand med grønsager

 

Fyld risranden med alle mulige lækre grønsager efter smag og sæson, og vips, så står der en vidunderlig ret på bordet. Billig mad • Anvend fuldkomsris eller råris for at få mere fiberindhold • Man kan fint erstatte risene med hirse eller couscous.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Risrand med grønsager

400 g champignon

4 nye gulerødder

1 spsk citronsaft

1 bundt forårsløg

1 fed hvidløg

50 g bacon

3 dl (250 g) hvide langkornede ris

½ l grønsagsbouillon

3 spsk smør eller margarine

½ spsk hvedemel

Ys l tør hvidvin

100 g grønne ærter

2 spsk cremefraiche

1 bundt persille

salt og hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Rens champignon, skær dem i tynde skiver og bland dem med citronsaften.

Skrab gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.

Pil hvidløget og hak det fint.

Striml baconet.

Bring risene i kog i grønsagsbouillonen og lad dem simre ved svag varme i 20 min.

 

2 Opvarm 1 spsk smør på en stor pande og læg baconet på.

Tilsæt svampene og brun ved god varme under omrøring.

Tilsæt hvidløg og forårsløg og lad det stege med i 2-3 min.

Tilsæt gulerødder.

 

3 Drys melet over og rør rundt.

Spæd med vin og læg låg på.

Lad det simre ca. 5 min.

Tilsæt ærterne efter 2 min. og spæd evt. med lidt vand.

Smag til med salt og peber.

Hak persillen. Gem nogle blade til garnering.

 

4 Bland risene med resten af fedtstoffet.

Fyld en form med ris og vend ud på et fad.

Rør cremefraiche og persille i grønsagerne, garner og server.

 

Tips & råd

 

Smør en randform med fedtstof.

Læg risene i formen og tryk dem let til med en ske.

Lad stå 2-3 min.

 

Risrand med grønsager

Dyp formens bund i hedt vand og vend risene ud på et fad.

Fyld hullet med grønsagsgryden og garner med persille.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 428 = kJ 1797

Kulhydrat 56 g Protein 10 g Fedt 16 g (34%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her