Logo

Jordbær-Pavlova

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-Pavlova

 

Sprød og luftig marengskage med frugt på toppen. Her er det en ekstra lækker udgave med jordbær dyppet i chokolade.

8 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time

 

#

Marengsbund:

5 æggehvider

150 g flormelis

1½ spsk majsstivelse

1 tsk citronsaft eller eddike

 

Jordbær:

500 g jordbær

200 g chokolade (evt. 75 g af hver slags: hvid, lys og mørk)

 

Creme:

4 dl piskefløde

1 vaniljestang

2 spsk flormelis

*

 

Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en skefuld flormelis.

Tilsæt citronsaft, og drys løbende resten af flormelissen i under piskning.

Når hviderne er stive, drysses majsstivelsen i.

Pisk yderligere et par min.

Sæt dejen i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm på en bageplade med bagepapir.

Bag den i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time. - til den er sprød.

Lad marengsbunden køle af på bagerist.

 

Skyl jordbærrene i koldt vand, og lad dem dryppe af.

Smelt chokoladen ganske langsomt i en skål over vandbad (brug hver sin skål, hvis du har flere varianter). Rør ind imellem.

Tag skålen op, og lad chokoladen køle lidt af, til den er tyktflydende.

 

Dyp jordbærrene halvt ned i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir.

Lad chokoladen størkne.

 

Pisk fløde og kornene fra vaniljestangen til flødeskum.

Smag til med lidt flormelis.

Kom et jævnt lag på marengsbunden lige før servering, og fordel jordbærrene på toppen.

Nyd pavlova'en frisklavet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her