Logo

Citronkager med hindbærcoulis og citron- og vaniljesirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 hele citroner
175 g sukker
4 æg
175 g malede mandler
¼ tsk bagepulver

Citronerne koges i vand i en time.

Når de er kølet af, halveres de, og kernerne fjernes.

Hak citronerne groft og kom dem i en blender med 1 dl af kogelagen. Blend. Pres derefter citronpureen igennem en sigte.
Hæld sukkeret og æggene i en røremaskines skål og pisk det ved middel hastighed til en tyk creme. Det tager 5-6 minutter.

Bland mandlerne med bagepulveret.

Hæld blandingen ned til æggemassen og rør i et minuts tid.

Dejen hældes op i små smurte forme, ca. 8 cm i diameter og 5 cm høje, som stilles på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 180ºC i 30-35 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist og tag dem ud af formene.

Skær en tynd skive af toppen, så de kan stå.

Drys toppen med enten sukker, flormelis eller blendet karamel.

Smelt sukkeret med en blæselampe eller under grillen.

Anret kagerne portionsvis og læg ti hindbær i kanten.

Dryp hindbær-coulis over hindbærrene.

Stænk kagen og hindbærrene med citron- og vaniljesirup.

Hindbær-coulis:
hindbær og flormelis

Hindbær og flormelis røres sammen og sies.

Citron- og vaniljesirup:
1 dl sukkerlage af lige dele vand og sukker, kogt
1 dl citronsaft
50 g sukker
revet skal af en halv citron
en flækket vaniljestang

Bring sukkerlagen i kog og tilsæt citronsaft, sukker, citronskal og vaniljestangen.

Kog, til det har konsistens som sirup.

Si siruppen.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her