Logo

Franske spiraler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Franske spiraler


Det er sjovt at bage. Her har vi sat ekstra krydderi på bagværket. Disse spiraler er smagt til med franske krydderurter - Hjemmebagt • Mel er vitamin- og mineralrigt • Grahamsmel er ekstra rigt på kostfibre.

Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 15-20 min. 20 stk.

 

# Råvarer til Franske spiraler

50 g gær

2 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk provencalske krydderurter

1 l hvedemel

ca. 4 dl grahamsmel

smeltet smør eller margarine til pensling

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm 5 dl vand til 37 °C og opløs gæren i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt og krydderurter.

 

2 Rør hvedemelet og det meste af grahamsmelet i.

Ælt dejen glat og smidig.

 

3 Lad dejen hæve under et klæde i 30 min.

 

4 Ælt dejen igennem i skålen og vend den ud på et melet bord.

Form dejen til en lang rulle og del den i 20 lige store stykker.

 

5 Tril stykkerne til fingertykke stænger.

Fold dem sammen og sno dejen en omgang i enderne.

Læg spiralerne på en plade med bagepapir.

Lad dem hæve under et klæde ca. 20 min.

Varm imens ovnen til 225 °C.

 

6 Pensl spiralerne med lidt smeltet fedtstof og drys derpå med grahamsmel.

Bag midt i ovnen i 15-20 min.

Lad dem køle af under et klæde på en rist.

Spiralerne holder sig i fryseren op til 3 mdr.

 

Tips & råd

Variation: Brødene bliver blanke og gyldne hvis de pensles med sammenpisket æg i stedet for smeltet fedtstof.


Franske spiraler 

Det er vigtigt at du venter med at pensle spiralerne til de er hævet færdige.

Tryk ikke for hårdt med penslen.

 

Lav forskellige former af dejen.

Prøv at lave forskellige snoede former - det er kun din fantasi, som giver resultater!

 

PR. STK.: Energi: Kcal 158 = kJ 667

Kulhydrat 28 g Protein 5 g Fedt 3 g (17%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her