Logo

Blomkål med passionsfrugt og jomfruhummer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil overraske dine gæster en dag, så prøv denne spændende ret med jomfruhummer, blomkål og passionsfrugt. En ret, der er perfekt en lun sommeraften. Server gerne med et glas koldt hvidvin.

 

2 stk blomkål
6 dl hvidvin
2 stk løg, snittet
2 hele hvidløg (mindre er o.k.), pillede
2 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 dl passionsfrugt, saft med kerner
12 stk jomfruhummer (renset)
6 tsk saltet smør
2 tsk purløg, finsnittet

Blomkålen opdeles i 3 stykker (stokken, stilkene og buketterne).
Stokken kommes i en gryde og tilsættes hvidvin, løg, hvidløg og dækkes med vand. Simrer, indtil den er mør.
Buketterne bages i ovnen, indtil de er møre og smukt brune, derefter blendes de med piskefløde og sødmælk til en glat pure.
Kernerne fra passionsfrugten ristes let på en pande ved middelstærk varme - til de tager farve, men uden at branke.
Derefter knuses de i en morter.
De knuste kerner og purløg drysses over retten som pynt.
Lige inden serveringen deles stokken i passende stykker, som varmes med de skrællede stilke.
Steg jomfruhummerne på en hed pande, og smag til med salt.
Lun pureen, og monter passionsfrugtsaften med smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her