Logo

Saltindbagt kalkunbryst og gratineret spidskål og tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltindbagt kalkunbryst og gratineret spidskål og tomater

 

Kalkunkødet bevarer sin saftighed, når det er bagt i salt-dej, blot det ikke steges for længe. Kalkunkød er magert og kan let blive tørt, derfor er det en god ide at bruge stegetermometer. Kødet kan spises med forskelligt tilbehør, vi har valgt ostegratineret spidskål og tomater.

Nyd den opkvikkende kaffedessert som en sød afslutning.

 

Arbejdstid: 30 min. Bage/kogetid: ca. 1 time Fryseegnet. 4 personer.

 

#

1 kalkunbryst (ca. 800 g)

1 citron (fintrevet skal fra økologisk citron)

friskkværnet peber

1 kg groft salt

ca. 2 dl vand

 

Ostegratineret spidskål og tomat:

1 spidskål (både)

4 tomater (både)

100 g mild ost (revet)

 

Tilbehør: pillekartofler og bredbladet persille

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun det i olie og smør på en varm pande.

Gnid kødet med citronskal og krydr med peber.

Bland salt og vand til en konsistens som fugtigt sand.

Læg et lag på ca. 1 cm i bunden af et ovnfast fad.

Læg kødet ovenpå og tryk resten af saltblandingen ovenpå, så kødet er HELT dækket.

 

Sæt fadet i ovnen og steg til kødets centrum-temperatur er 65 °C målt med stegetermometer (ca. 50 min).

Lad kødet hvile i ca. 10 min.

Skær kødet i tynde skiver.

 

Ostegratineret spidskål og tomater:

Kog både af spidskål 3-4 min. i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.

Læg dem i et ovnfast fad sammen med tomatbådene.

Drys med ost og sæt fadet under ovngrillen nogle minutter, til osten er smeltet.

Server grønsagerne til kødet med kartofler og persille.

 

Kaffedessert med makroner

Arbejdstid: 20 min. Indfrysnings-tid: ca. 1 time 4 personer.

 

#

100 g mørk chokolade (stykker)

1 dl piskefløde

1 spsk pulverkaffe (nescafe)

2 pasteuriserede æggeblommer

2 pasteuriserede æggehvider

24 makroner

1 dl stærk kaffe

Pynt: citronmelisse

*

Kom chokolade, piskefløde, kaffepulver og æggeblommer i en gryde.

Varm forsigtigt op og pisk konstant, til massen er ensartet den må IKKE koge!

Hæld cremen i en skål og lad den køle lidt af.

Pisk hviderne stive og vend dem i cremen.

Læg 6 makroner i fire portionsskåle og stænk med kaffe.

Fordel cremen i skålene og stil dem i fryseren i ca. 1 time cremen skal være iskold og blød (ikke stivnet som is).

Pynt med citronmelisse.

 

Saltindbagt kalkunbryst og gratineret spidskål og tomater


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her